Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Forskare: Klimatförändringarna kan göra oss till hober

  Bilbo – framtidens människa?

  Vill du att dina barnbarn ska se ut som Bilbo eller Frodo? Då kan du fortsätta släppa ut koldioxid. Forskare har nu nämligen kommit fram till att en möjlig framtida effekt av klimatförändringarna är att djur krymper för att anpassa sig. 

  Det är en grupp på 30 forskare som försökt reda ut eventuella konsekvenser av ett varmare klimat. Genom att studera fossila fyndigheter från 55 miljoner år sedan, en tid då jordens medeltemperatur ökade ungefär lika mycket (men inte lika snabbt) som den förväntas öka med dagens klimatförändringar, har forskarna kommit till slutsatser om eventuella konsekvenser.

  En av slutsatserna är att människor och djur kommer att behöva förhålla och anpassa sig till mindre mat och därför krympa. I människors fall till en storlek som en hob.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.