Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Forskare: Konsumentmakt räcker inte

  Samhället måste förändras på systemnivå, menar forskare från Sverige, Danmark och Finland i en rapport författad på uppdrag av Nordiska ministerrådet. Enligt rapporten är det en utbredd myt att det är vad vi köper som avgör om vi ska lyckas rädda världen innan det är för sent.

  Vi hör ofta att konsumenterna har en nyckelroll i riktningen mot ett hållbart samhälle. Genom att välja KRAV-märkt påverkar vi livsmedelsindustrin att bli giftfri och till att behöva mindre fossila bränslen. Genom att välja Fairtrade får vi samma industri att ge rimliga löner och trygghet till de som arbetar med att producera vår mat. Naturligtvis är dessa val av enorm betydelse.

  Politiska styrmedel behövs för att dessa val ska bli norm. Enligt forskarna måste de olika samhällssektorerna förändras i grunden. Exempelvis byggsektorn måste använda hållbara och energieffektiva material. Skolan måste förändras så att en miljövänlig livsstil blir standardalternativet. Här spelar beslutsfattare en stor roll i att underlätta för oss att göra de hållbara valen.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.