Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Hundratals elefanter dödade med cyanid

  För en månad sedan uppskattade myndigheterna i Zimbabwe att det rörde sig om runt 40 elefanter som förgiftats. Nu tror man att det handlar om över 300.

  Supermiljöbloggen skrev i början av september om det uppmärksammade fallet i Zimbabwe där tjuvjägare i jakten på elfenben använt cyanid för att döda över 40 elefanter i nationalparken Hwange som ligger i landets västra del.

  Nu rapporterar Göteborgsposten att den verkliga siffran kan vara över 300 djur. Parkförvaltningens egna jägare ska enligt tidningen ha flugit över svårtillgängliga delar av området och då upptäckt ytterligare flera hundra döda elefanter.

  Tillvägagångssättet som tjuvjägarna använt sig av är att de hällt cyanid i vattenhål och gillrat fällor med stora dunkar med giftblandat vatten. Förutom elefanterna ska mängder av andra djur, som bufflar och antiloper samt asätare som hyenor och gamar, ha dödats av förgiftning.

  Cyanid är enligt Göteborgsposten lätt att komma över då det används i stora mängder vid den guldutvinning som sker i regionen.

  ***

  Tidningen The Telegraph skriver mer om händelsen och har även exklusivt bildmaterial från parken.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.