Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Hundratals sköldpaddor hittade i resväska

  Den illegala handeln med hotade djur har blivit en miljardindustri.

  Nyhetsbyrån TT skriver att 423 strålsköldpaddor och ytterligare 52 sköldpaddor av okänd art hittats i två resväskor på ett bagageband på Bangkoks största internationella flygplats. Ingen ska ha gripits och det är oklart hur många av sköldpaddorna som överlevt resan. Väskorna kom till Thailand med ett flyg från Bangladesh.

  Thailand har blivit något av ett centrum för den illegala handeln med hotade arter, en handel som globalt omsätter miljardbelopp varje år.

  Tidigare i veckan presenterade Världsnaturfonden WWF resultatet av en undersökning bland svenska turister som visar att en knapp tiondel av de tillfrågade uppgav att de köpt med sig en souvenir av en hotad djurart på en resa utomlands under de senaste fem åren, där bland annat produkter av havssköldpadda var ett av exemplen som nämndes.

  WWF har i pressmeddelandet följande enkla rekommendation till turister:

  Man bör helst undvika allt som kommer från djur för att vara på den säkra sidan, det kan komma från en hotad art. Det kan röra sig om ormar i spritflaskor, väskor, stövlar, bälten eller klockarmband gjorda av reptilskinn, smycken eller prydnadssaker av snäckskal eller kammar, glasögonbågar, eller smycken gjorda av havssköldpaddsskal.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.