Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Infrastrukturministern svänger i frågan om mer pengar till järnvägen

  Infrastrukturminister Catharina Elmsäter- Svärd ser ett behov av mer anslag till järnvägen. Hur mycket pengar det det kan handla om vill hon dock inte säga.

  Trots tidigare uttalanden om att järnvägen inte behöver mer pengar till underhåll sade ministern vid en pressträff igår att hon kan se att det finns ett behov för mer anslag. I de pågående förhandlingarna om vårens tilläggsbudget och i höstbudgeten driver hon därför kravet om mer pengar till järnvägen. Elmsäter-Svärd menar att det både behövs en bättre kapacitet och en bättre tillförlitlighet på järnvägen.
  De senaste två vintrarnas trafikkaos ger henne en gyllene förhandlingsposition med Anders Borg som SVD uttrycker det.
  Vintern i sig är inte problemet för järnvägen. Det är djupare än så men det sätter fingret på problemet, säger Elmsäter-Svärd.
  Utöver att anslagen måste höjas lyfter hon även fram att trafikverket måste arbete mer effektivt och banavgifterna användas.
  Citaten kommer från SVD: s artikel Minister vill ha mer pengar till järnvägen, 3 mars 2011.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!