Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Isbjörnen hotad – men bara på sikt

  Isbjörnen, som länge har var symbolen för problemen med klimatförändringar är hotad visar ny forskning. Läget är dock inte så illa som det ibland framställs, björnarna kommer inte alla att trängas ihop på ett litet isflak och drunkna. Däremot kommer de tvingas flytta söderut till fastlandet för att överleva. Problemet är bara att där bor släktingarna brun och grizzlybjörn som är betydligt bättre anpassad för den sortens miljö, vilket gör att isbjörnen riskerar att konkurreras ut.

  Samtidigt ska man komma ihåg att det ändå finns över 20 000 isbjörnar fortfarande, vilket kan jämföras med tigern där det finns mindre än 4 000 individer kvar i världen. Som symbol för artutrotningen är isbjörnen kanske bra eftersom kopplingen är så pass tydlig och lätt att dra för de flesta, men egentligen finns det många arter som vore betydligt mer representativa om man ville illustrera effekten av klimat och miljöförstöring på ett bra sätt.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.