Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Jägarna: Vi vill inte ha varg – överhuvudtaget


  Under Jägarnas Riksförbunds styrelsemöte igår togs ett minst sagt kontroversiellt beslut: Förbundet vill numera inte ha någon frilevande varg i Sverige – överhuvudtaget. Detta skriver man i ett pressmeddelande.  

  Det var under gårdagens förbundsstyrelsemöte som det kontroversiella beslutet togs.

  – Under förbundets styrelsemöte på Bommersvik den 18 april beslutade styrelsen om att säga ”Nej till frilevande varg” i Sverige. Styrelsen konstaterar att den havererade rovdjurspolitiken skapat en helt oacceptabel situation där några få län fungerar som avelsstationer för att nå ett ospecificerat nationellt mål för varg, säger ordförande Solveig Larsson.

  När Supermiljöbloggen når Solveig för en kommentar sitter hon kvar på styrelsemötet, men förklarar kortfattat att förbundet vill att rovdjurspolitiken måste omarbetas i grunden och istället utgå ifrån lokala och regionala beslutsprocesser. Tills dess antar förbundet alltså ståndpunkten att man inte vill ha någon frilevande varg. På frågan om man i så fall vill skjuta all varg fick vi inget tydligt svar.

  Delar av den svenska jägarkåren har gjort sig kända för kontroversiella åsikter och uttalanden tidigare. En anställd på Svenska jägarförbundet jämförde nyligen miljörörelsen med nazism, ett eget parti för förvarghatare har startats och i samband med licensjakten kom det fram att de medvetet siktat på vargpar och till och med skändade vargarnas kroppar.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.