Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Läckt dokument visar att EU:s klimatutsläpp ska minska med 35 – 45 % till 2030

  EU:s mål för hur mycket man ska minska sina växthusgasutsläpp inför 2030 håller just nu på att förhandlas fram, och resultatet ser ut att hamna på en minskning 35 – 45  enligt ett läckt utkast som RTCC tagit del av.

  Hur hög ambitionsnivå på klimatområdet EU ska ha fram till 2030 är en av de stora diskussionsfrågorna i EU just nu, och många har lobbat för betydligt högre mål än de som föreslås. Storbritannien är det enda EU-land som drivit på för en utsläppsminskning med 50 procent, den europeiska miljörörelsen har drivit minskningar på 55 procent och de gröna partierna i EU-parlamentet har pratat om 60 procent. Runt 40 procent verkar dock vara den siffra som kan samla stöd.

  Enligt RTCC finns förutsättningar att förslaget blir 45 procent, men det bygger på att det blir ett globalt klimatavtal 2015, så att EU inte blir ensamma i att höja sina ambitioner. Samma resonemang har hörts tidigare från EU-länder, länge diskuterades att EU borde höja sina klimatmål för 2020 från 20 till 30 procent, men detta gick aldrig igenom just eftersom att många EU-länder krävde att USA skulle göra liknande åtaganden i så fall.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.