Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ledamot hos Vattenfall ”Kol är miljövänligt”

  Kol är billigt och jämförelsevis klimatvänligt, det  hävdar Ulrich Freese som sitter i den tyska styrelsen för statligt ägda Vattenfall.

  Freese som också är socialdemokrat och har varit fackligt aktiv inom den tyska gruvindustrin har nu drivit på i regeringsförhandlingarna med kristdemokraterna (CDU) om att skära ned på satsningar på förnybart, eftersom det blir för dyrt för konsumenterna enligt honom själv.

  ”Det handlar inte bara om miljön, det handlar om pengar. (…) Vi har världens modernaste kolkraftverk. Brunkol låter oss producera jämförelsevis  billig och klimatvänlig el” sa Freese i en intervju. Efter den spännande tolkningen av klimatvänlig ser Supermiljöbloggen fram emot Freeses kommande utspel. Vi gissar att de kommer innehålla uttalanden så som ”månen är en ost” och ”Kent Ekeroth är ändå den i riksdagen man helst vill gå och ta en öl med”.

  Är det verkligen lämpligt att en sådan här person sitter på en högt uppsatt position i ett bolag som ägs av svenska folket?

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!