Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Lena kommer och skriker med oss på torsdag”

  Hallå där Linn Andersson, Fältbiologerna…

  … som nyss stod och diskuterade med miljöministern i länsstyrelsens trädgård där Miljödepartementet i dag anordnar en heldag med seminarier om miljön.

  Vad pratade ni egentligen om?

  – Vi sa att Lena gärna får komma och skrika med oss. Varje dag under Almedalsveckan, klockan 12.00 på Donners plats, då skriker vi.

  För att?

  – För att vi tycker att politikerna inte tar klimatfrågan på tillräckligt stort allvar. Under de internationella klimatförhandlingarna förra året fick en av våra ungdomsrepresentanter kommentaren från en väldigt högt uppsatt tjänsteman som sa: ”Varför är ni inte argare?”. Vi är ju redan väldigt arga och oroade, men nu tänker vi att det ska märkas, och höras, ännu mer.

  Vad sa miljöministern?

  – Lena sa att hon gärna kommer och skriker med oss på torsdag. Först sa vi att vi skulle skrika på henne så att hon skulle lyssna. Men då sa hon att hon var lika frustrerad som vi är, så att hon kommer också och skriker.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.