Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Matkriget

  Mer kött och mindre närodlat. Det kan bli konsekvensen av regeringens livsmedelspolitik, som nu kritiseras hårt av miljörörelsen.

  Ekot avslöjade för några veckor sedan att de miljösmarta kostråd som Livsmedelsverket tagit fram för att hjälpa svenska konsumenter att välja miljövänligt stoppats – av regeringen. Reaktionerna efter avslöjandet har varit skarpa, många menar att regeringens agerande rimmar illa med visionen om ”Matlandet Sverige”, en kampanj som regeringen driver för att bland annat gynna närodlad mat.

  Landsbygdsminister Eskil Erlandsson menar att EU:s regler inte tillåter miljösmarta kostråd, men det var regeringen som fattade beslut om att stoppa kostråden.

  Naturskyddsföreningen
  och en rad andra organisationer riktar idag skarp kritik mot regeringens agerande. Organisationerna kommer nu att sprida de miljösmarta kostråden på egen hand.

  Parallellt med detta har landsbygdssministern bestämt sig för att subventionera svensk köttindustri med 90 miljoner årligen. Detta trots att köttproduktionen står för en växande andel av koldioxidutsläppen i världen och trots att svenskarna redan äter kött som aldrig förr.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.