Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Matkrisen förvärras av klimatförändringarna

  Foto: Christian Roque

  Den globala livsmedelskrisen kommer att förvärras ytterligare framöver på grund av klimatförändringarna. Det visar ny forskning på området

  Extrema värmeböljor, så som den som just nu drabbar Australien och de som gjorde att 2012 blev det varmaste året någonsin för USA, kommer att blir vanligare och vanligare på grund av klimatförändringarna.

  Detta får inverkningar på livsmedelsproduktionen. Ny forskning har förutspått en minskning av majsskördarna i Frankrike med 12 procent kommande 20 åren. En annan studie visar att skörden av vete och sojabönor kommer minska med 30 procent fram till 2050 om inte åtgärder mot klimatförändringarna sätts in.

  Dessa studier går i linje med den illavarslande utveckling som finns kring matproduktion och klimatförändringar de senaste åren. Översvämningar och torka leder till matbrist och högre priser, något FN redan varnat för. I slutändan slår detta mot fattiga, vilket resulterar i konflikter, oroligheter och kravaller.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!