Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Mattias Klum och Jens Assur sågar den svenska rovdjurspolitiken

  Flera kända naturfotografer, filmare och författare skriver i gemensam debattartikel att rovdjuren i Sverige måste få ha sin plats i naturen.

  SvD opinion kritiserar Mattias Klum, Jens Assur och 17 andra naturfotografer, filmare och författare riksdagens beslut om att öppna upp för utökad jakt på varg och andra rovdjur.

  Riksdagen har nu beslutat att göra det fullt möjligt att halvera antalet vargar, en art som nyss var helt utrotad i Sverige. Hälften av lodjuren kan skjutas bort, precis som mängder av björnar och järvar. Det blir till och med möjligt att börja jaga kungsörnar.

  Debattörerna menar att rovdjuren fyller en viktig funktion för både naturen och för människan och att djuren borde ha rätt till sin plats i naturen. Frågan ställs också om vilken signal det sänder omvärlden när ett rikt land som Sverige inte förmår skydda landets vilda djurarter.

  Många av oss har upplevt och njutit av natur i många länder runt om i världen. Vi undrar hur vi i Sverige ska kunna förvänta oss att tigrar, elefanter, noshörningar och andra fantastiska djur ska kunna finnas kvar om vi själva inte tillåter att våra vilda djur får leva i annat än minimala antal. Vilka krav och förväntningar ska vi, i ett av världens rikaste länder, då kunna ställa på andra länder?

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.