Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Migrerande monarkfjärilar minskar i hotfull takt

  Antalet monarkfjärilar som årligen förflyttar sig i stora svärmar mellan Kanada och Mexiko har de senaste åren drastiskt minskat i antal.

  Den orangesvarta migrerande monarkfjärilen har länge varit en symbol för naturens underliga och mäktiga beteendemönster. Det område i Mexiko där fjärilen migrerar till har både blivit ett biosfärresarvat och upptogs 2008 som ett av Unescos världsarv.

  I en nyligen publicerad rapport visar på nya alarmerande siffror i antalet migrerande monarkfjärilar. På 20 år beräknas antalet ha minskat med hela 59 procent.

  Det är en blandning av den kraftiga avskogningen som sker i Kanada och de Mexikanska sojajordbrukets ökade användning av bekämpningsmedel som enligt Världsnaturfondens särskilda fjärilsgrupp ligger bakom den drastiska minskningen.

  ”The conservation of the monarch butterfly is a shared responsibility between Mexico, the United States and Canada. By protecting the reserves and having practically eliminated large-scale illegal logging, Mexico has done its part.” kommenterar Världsnaturfondens direktör i Mexiko.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.