Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Naturskyddsföreningen vill se ”eko”-landskamp mellan Sverige och Danmark

  Danskarna konsumerar i dag dubbelt så mycket ekologisk mat som svenskarna. Något Naturskyddsföreningen vill ändra på.

  Åtta procent av maten i Danmark är ekologisk. I Sverige handlar det om endast fyra procent.  Naturskyddsföreningen, som just nu driver kampanjen #byttilleko för att få svenskarna att köpa just mer ekologiskt, förklarar i ett pressmeddelande att ”målet är att klå dansken”.

  – I dag är danska konsumenter världsbäst på att köpa ekologisk mat. Det är dags att ta ledartröjan från danskarna. Om alla byter fem vanliga matvaror till ekologiska alternativ så är det möjligt, säger Johanna Sandahl, vice ordförande i Naturskyddsföreningen, i pressmeddelandet.

  De varor som föreningen rekommenderar att man börjar med att byta ut, för att få största möjliga miljönytta, är kaffe, bananer och vindruvor, mejeriprodukter, kött och potatis.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.