Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Noshörningshorn mer värt än guld och kokain

  Det höga priset är en av förklaringarna till att rekordmånga noshörningar, över tusen stycken, dödades i Sydafrika under förra året.
  Flera internationella medier kunde i går rapportera om att 1 004 noshörningar fick sätta livet till i Sydafrika under 2013.
  Enligt The Guardian så har jakten ökat kraftigt i landet under de senaste åren. Upp från 668 under 2012 och endast 13 exemplar under 2007. Främst sker den olagliga jakten i den till ytan stora och därmed även svårbevakade Kruger national park som gränsar till Moçambique.
  Den snabbt ökande efterfrågan på noshörningshorn i Asien, främst i Vietnam och Kina, har gjort att ett kilo noshörningshorn kan vara värt så mycket som 65 000 US-dollar, vilket gör det dyrare än både guld och kokain, skriver BBC.
  I dag finns runt 20 000 noshörningar kvar i Sydafrika, men experter som BBC talat med varnar för att den ökande jakten snart innebär att det skjut fler djur än vad som föds. Inget tyder heller på att jakten är på väg att minska. Bara sedan nyår har 37 noshörningar dödats av tjuvjägare.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.