Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ny forskning: Konspirationsteoretiker och marknadsliberaler är oftare klimatskeptiker

  Vad har konspirationsteoretiker och marknadsliberaler gemensamt skulle man kunna undra? Ny forskning visar att båda oftare misstror klimatvetenskapen.

  Klimatvetenskapen har anklagats för att vara en konspiration och bluff. Dessutom har konspiratoriska teman identifierats i medias bevakning av klimatfrågan. Som man också kunde läsa hos Miljöaktuellt bekräftar ny studie att konspirationsteoretiker oftare är klimatskeptiker.

  Vidare visar studien att de som tror på konspirationsteorier oftare är mer skeptiska till vetenskap överlag. Exempel på konspirationsteorier är t.ex. att månlandningen var en bluff och att den amerikanska regeringen i själva verket låg bakom terrorattacken den 11 september 2001.

  Den vetenskapliga studien som publicerades den 2 oktober 2013 visade också att även marknadsliberaler var mer benägna att misstro klimatvetenskapen. Här handlade det dock om en misstro mot sådant som potentiellt kunde innebära ökad reglering (i former av exempelvis skatter och förbud) och inte en allmän misstro mot vetenskap i sig.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.