Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nya problem för Oskarshamns kärnkraftverk

  Kritiska leveransförseningar gör att O2:an tvingas hålla stängt flera månader längre än tänkt.

  Allt går inte perfekt för Oskarshamns kärnkraftverk just nu. På OKG:s hemsida kan man läsa att tio procent av all el som produceras i Sverige kommer från de tre reaktorerna här.

  Men bara när allt fungerar som det ska. För i ett pressmeddelande från februari går det att läsa att ”Oskarhamn 1 har i stort sett varit ur drift sedan den 30 oktober 2011 på grund av ett antal av varandra oberoende fel och brister, som i samtliga fall krävt omfattande åtgärder”.

  I går kom ett nytt pressmeddelande om Oskarshamn 2. Här förklarar OKG att ”ett antal kritiska leveransförseningar” skett vilket kommer förlänga stilleståndet när det så kallade säkerhetsmoderniseringsarbetet ska ske.

  O2:an, som ska stängas ner om en dryg månad för detta säkerhetsmoderniseringsarbete, var enligt tidningen Barometern tänkt att kunna sättas i gång igen i november, men nu ser det ut som om arbetet kommer kunna avslutas tidigast i april nästa år.

  OKG skriver i pressmeddelandet att de ”informerat elmarknadens aktörer för att göra det möjligt för andra elproducenter att kompensera för det produktionsbortfall förseningarna innebär”.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.