Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nytt nätverk av företag vill se svensk storsatsning på biodrivmedel

  Menar att dagens mål till år 2020 är alldeles för lågt satt om regeringens mål om en fossiloberoende fordonsflotta ska kunna nås tio år senare.

  Biodriv är ett nytt nätverk där företag inom biodrivmedelsbranschen ingår. I ett pressmeddelande förklarar Gustav Melin, vd i Svenska Bioenergiföreningen som är initiativtagare till nätverket, varför ett nytt mål behövs:

  – Sverige har klarat att ställa om uppvärmningen från fossil eldningsolja till i första hand biobränslen under en trettioårsperiod. Nu ska samma omställning ske i transportsektorn. Bioenergiföretagen är beredda att anta den utmaningen. Omställningen måste börja nu och Sverige behöver en tydlig politisk signal i form av ett ambitiöst mål för 2020.

  I ett brev till regeringens utredare förklarar nätverkets representanter vad som vore ett rimligt mål för Sverige att sikta på:

  Våra beräkningar av pågående och projekterade anläggningar visar att ett ambitiöst men fullt realistiskt mål är att år 2020 använda 25 % biodrivmedel. Detta kräver dock att flera effektiva styrmedel införs omgående för att uppnå 2020-målet.

   

  I Biodriv-nätverket ingår ett stort antal företag som enligt pressmeddelandet är ”producenter av etanol, biodiesel och biogas, företag som utvecklar nya, avancerade biodrivmedel från skogsråvara, råvaruleverantörer, fordonstillverkare och distributörer av biodrivmedel”.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.