Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Obama stoppar kritiserad oljeledning


  För att transportera olja från Kanada till USA har den stora oljeledningen Keystone XL planerats sedan 2008. Obama-administrationen har nu lagt det kritiserade förslaget på is.

  Den kontroversiella oljeledningen har fått stark kritik från den amerikanska miljörörelsen. Det finns allvarliga risker för stora utsläpp av föroreningar som kan drabba  luft, vattendrag och naturliv. Oljeledningen skulle även bidra till stora klimatutsläpp genom ökad konsumtion av olja. Motargumentet från oljeindustrin och republikanska kongressledamöter har varit att oljeledningen kan skapa många nya jobb i USA.

  Frågan har debatterats sedan 2008 och Obama-administrationen har länge varit avvaktande. Nyligen lade republikanernas talesman i representanthuset, John Boehner, fram ett lagförslag för att driva igenom Keystone XL-projektet. Detta lagförslag har nu Obama satt stopp för, som i ett uttalande kritiserar att förslaget stressas fram. Obama tar dock fortfarande inte avstånd från Keystone XL och beslutet skjuts nu på framtiden till 2013.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.