Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Oljebolagens exploatering hotar de sista bergsgorillorna

  Presidenten i Kongo, Jospeh Kabila, har gett två oljebolag tillstånd att exploatera Afrikas äldsta naturreservat. Detta kan ge förödande konsekvenser för den starkt utrotningshotade bergsgorillan och går helt emot Kongos naturskyddslag.

  Bergsgorillan är ett av världens mest utrotningshotade djur. Under 2010 kom det dock uppgifter om att arten sakta men säkert ökar sin population igen. Men nu är de återigen mer hotade än någonsin.

  Det är i världsarvsreservatet Virunga som spänner över Kongo, Rwanda och Uganda som två oljebolag nu ska få utföra oljeprospektering. Naturreservatet är sedan innan det starkaste fästet för de 786 bergsgorillor som fortfarande existerar. Oljeborrningen kan komma att bli en katastrof för bergsgorillorna hävdar WWF i ett pressmeddelande.

  – Den planerade oljeprospekteringen strider inte bara mot Kongolesisk lag, den innebär också en verklig katastrof för bergsgorillorna och det övriga djurlivet i nationalparken. Just när vi nu har noterat en ökning av gorillorna i området så kommer detta enorma bakslag, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.

  Media: Play Rapport

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.