Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Polen vill stoppa EU:s utsläppsminskningar

  Idag har EU ett uttalat mål om utsläppsminskningar som sträcker sig till 2020, efter det finns inga bestämmelser. Enligt Miljöaktuellt var det i morgon tänkt att EU-kommissionens nya förslag som innebar 80-procentiga minskningar till 2050 skulle klubbas. Det ser dock kritiskt ut eftersom Polen, ett land där 90 procent av all el kommer från kol, flaggar för att lägga ett veto mot planen. Förslaget från EU-kommisionen som kallas Färdplan 2050 ser ut så här:

  20 procent till 2020
  40 procent till 2030
  60 procent till 2040
  80 procent till 2050

  Argumenten från Polens håll innehåller kritik mot att förbinda sig till mål så länge Kina, USA och Ryssland inte gör det. Även Tjeckien och Rumänien har varit tveksamma till färdplanen.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.