Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Reinfeldt nämnde klimatet

  Initierade miljövänner som även är prenumeranter på Miljöaktuellts nyhetsbrev kunde i dag läsa om en pratstund som tidningen fått tillsammans med statsministern. Förutom att poängtera att miljön är helt underordnad ekonomin, konstaterar Fredrik Reinfeldt återigen att Sverige inte behöver göra speciellt mycket i miljöfrågan:
  – Vi ska komma ihåg att våra egna utsläpp av växthusgaser utgör ungefär en promille av världens samlade utsläpp. Därför är det viktigt att de stora utsläppsländerna också tar sitt ansvar.
  Detta uttalande stämmer naturligtvis bara om vi räknar med utsläpp producerade inom Sveriges gränser. Men alla som har granskat ”made in”-lappen i linningen av valfritt plagg på senare tid, inser snabbt att de flesta varor som vi köper idag faktiskt är producerade utomlands. Utan att anstränga sig alltför mycket kan man alltså räkna ut att en stor del av de gaser som ”de stora utsläppsländerna” släpper ut, är förknippade med vår konsumtion i västvärlden – och i Sverige.
  Men för all del – om alla svenskar kissar i poolen är det fortfarande bara en promille av världens samlade poolkiss. Så kör på.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!