Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Rekordmånga noshörningar dödade i Sydafrika

  Med tre månader kvar av 2013 har förra årets rekord redan passerats.

  Det blo­di­gas­te året när det gäller tjuvjakt på nos­hör­ning­ar hittills, det skriver The Guardian sedan det står klart att total 688 nos­hör­ning­ar har dödas i Sydafrika i år. Antalet är fler än förra årets 668 som hittills varit det värsta året, och ändå återstår alltså tre månader av 2013.

  Problemen med tjuv­jak­ten i landet har för­vär­rats snabbt under de senaste åren. För sex år sedan, under 2007, så dödades endast 17 djur. Men i år väntas antalet bli långt över 700, och det är den asiatiska mark­na­dens snabbt ökande ef­ter­frå­gan på nos­hör­nings­horn som anses vara den drivande kraften bakom detta. En re­pre­sen­tant från WWF som The Guardian talat med kallar ut­veck­ling­en ”extremt oroande”.

  I dag finns cirka 18 000 trubb­nos­hör­ning (även kallad vita) och 4 000 spetsnos­hör­ning­ar (även kallad svarta) kvar i landet enligt tidningen.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!