Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Rio-mötet på väg mot total flopp

  Idag öppnar Rio+20, mötet som skulle ta ett helhetsgrepp kring världens olika miljöproblem, och arbeta för att skapa en grön ekonomi. Men den text som föreslås antas har sen den släpptes igår dömts ut som ett totalt misslyckande av miljöorganisationer, och till och med av politikerna själva.

  Dagens Fossil delades ut till alla igår

  Texten med titeln ”the future we want” är 50 sidor menlöshet och politisk apati. Många fina ord, och nära nog noll konkreta förslag på åtaganden för förbättringar för miljön. Climate Action Network, (CAN) som fungerar som den internationella miljörörelsens paraplyorganisation på såna här möten, konstaterade igår att texten är ”chockerande svag” och valde att ge ut sin skamfyllda utmärkelse Dagens Fossil, till alla på mötet, eftersom ingen vågade gå före med konkreta åtgärder.

  EU:s klimatkommissionär Connie Hedegaard skrev på sin twitter igår kväll ”telling that nobody in that room adopting the text was happy. That’s how weak it is. And they all knew. Disappointing”. Naturskyddsföreningen kräver att förhandlingarna öppnas igen, i samband med att toppolitikerna nu anländer. Greenpeace internationella generalsekreterare konstaterar att miljörörelsen håller på att förlora striden och uppmanar till civil olydnad i the guardian. Mötet pågår i tre dagar till, låt oss hoppas på en förändring för det kan bara bli bättre än vad det är nu.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.