Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Slutspurt på COP 18: Ska extremfallsregeln användas?

  Träffar klimatkonventionens Christiana Figueres i korridoren, hon lyckas se glad ut och säger ”det blir en lång dag, men bara en dag.” Andra har motsatt besked från säkerhetsvakter som fått sina kontrakt förlängda helgen ut, och busschaufförer som fått besked att de kanske ska jobba längre än planerat. Någon säger att ”en dag” i FN-sammanhang kan betyda ett möte som aldrig klubbas av, oavsett om det är 24, 48 eller ännu fler timmar…

  Christiana Figueres på ett seminarium på COP18

  Ingen av alla de minister-duos som utsetts av presidiet för att hitta lösningar på kvarvarande problem  har kunnat komma tillbaks med en färdig kompromiss. En nyckelfråga för Lena Ek är Polens överskott av AAU:er, som blockerar förhandlingar med G77+Kina, och där flera källor säger att EU lyckats hitta en intern kompromiss som nu används som förhandlingsbud för att få accept från G77 i andra frågor.

  Antalet kvarvarande motsättningar är så stort att det ser mörkt ut att nå konkreta uppgörelser under dagen. OM INTE FN för första gången skulle använda den paragraf som säger att man i extremfall kan rösta med två tredjedels majoritet – men då gäller besluten bara de som omfattas av majoriteten.

  Håll dig uppdaterad!

  /Mattias Goldmann, på plats i Doha

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.