Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Statligt energiföretag propagerar för kolkraft med biomassa

  Statliga Vattenfall föreslår i ett pressmeddelande att de ska börja blanda in biomassa i kol för att minska utsläppen av växthusgaser. 
  Vattenfall skriver: ”Det finns flera sätt för att minska koldioxidutsläppen från kolkraftverk. Ett av de effektivaste är att samelda kolet med biomassa.”.
  Det statliga energiföretaget har satt rubriken på sitt pressmeddelande till ”Biomassa i kolet bra för miljön”. Att påstå att något miljöpåverkande är ”bra för miljön” är redan förbjudet i bilreklam i Sverige, men det hindrar inte Vattenfall att tänja på ordens betydelse.
  Vidare koldrift i Tyskland förutsätter att regeringen och den svenska staten, som äger Vattenfall, fortsätter att finansiera det.

  Det effektivaste sättet att minska utsläppen från kolkraftverk är förstås att stänga dem, eftersom utsläppen då minskar med 100 procent.

  Tidigare på Supermiljöbloggen om Vattenfall:
  Statliga Vattenfall öppnar fler kolgruvor i Tyskland
  Vattenfalls koldoftande supervinst: 30 miljarder
  Vattenfalls utsläpp fortsätter öka

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.