Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Supermusik för Supermiljöbloggen, låt oss presentera: Birdsong

  Den 7 april firar Supermiljöbloggen fyra år och ställer därför till med fest med temat ”Framtidens mat”. Vi har kvällen till ära fått tag på tre fantastiska artister som vi vill presentera för er läsare! Näst på tur är den fantastiska artisten Birdsong som tidigt blev upptäckt av Max Martin, men som beslöt sig för att gå sin egen väg. 

  Birdsong är en musiker som influerats av många olika genrer – allt från 60-talsrock och grunge i barndomen till pop idag. Feist, Lykke Li och Laleh är alla inspirationskällor. Birdsongs musik rör sig i gränslandet mellan pop och indie och hon är för tillfället i studion och spelar in. Inom kort kommer hon att släppa nytt material men redan nu går det att lyssna på låten Open your eyes, en låt om miljön.

  Låten handlar framförallt om hur länge vi kan köra på som vi gör och blunda för hur vi överanvänder våra resurser och pumpar ut kemikalier, säger Birdsong.

  Hon tycker att den viktigaste miljöfrågan är att precis alla från politiker till enskilda individer måste ta ett gemensamt ansvar och verka för ett mer hållbart och långsiktigt användande av miljön och dess resurser.

  Man kan tro att vi i Sverige är otroligt medvetna och föredömliga när det kommer till miljön men med tanke på att vi i Sverige kommer på tionde plats över de länder som lämnar störst ekologiskt fotavtryck kan vi nog behöva tänka till en extra gång. Med en god ekonomi följer en hög konsumtion. Jag tycker att vi kunde använda oss av vår goda ekonomi och hitta nya vägar för ett mer hållbart levande, säger Birdsong.

  När det kommer till att göra sina matval utifrån ett klimatperspektiv försöker hon att i så stor utsträckning möjligt köpa ekologiska frukter, grönsaker liksom ekologiskt kött.

  Birdsong tror att framtidens mat är att äta vegetariskt, ekologiskt och närproducerat och föreslår att vi istället för att  köttfria måndagar kanske skulle kunna införa en köttdag, som med lördagsgodis.

  Missa inte chansen att se Birdsong på Pet Sounds Bar i Stockholm den 7 april, insläpp kl 18!

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.