Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Supermusik för Supermiljöbloggen: sist men inte minst: Pilotsonen!

  Den 7 april firar Supermiljöbloggen fyra år och ställer till med fest med temat ”Framtidens mat”. Vi har kvällen till ära fått tag på tre fantastiska artister som vi vill presentera för er läsare! Nu har vi kommit fram till gruppen Pilotsonen vars debutsingel snurrade frekvent på radio och utsågs till en av årets bästa osignade låtar av Musikguiden i P3.

  Pilotsonen, ett sexmannaband från Uppsala, beskriver sig själva som en euforisk poporkester som spelar både euforisk och melankolisk popmusik. Gruppen säger sig vilja fånga de djupaste dalarna och högsta topparna i sina låtar, något de lyckas oerhört bra med.

  När Pilotsonen skapar musik inspireras de framförallt av musik som berör lyssnaren, något de även vill åstadkomma i sin egen musik. Redan året efter bandet bildades utsågs debutsingeln ”Fem Miljoner Hjärtslag” till en av årets bästa osignade låtar 2014 av Musikguiden i P3.

  Hela gruppen är på ett eller annat sätt engagerade för miljön, men enligt Pilotsonen är det framförallt Fred i bandet som tagit det hela vägen.

  Fred berättar att det han främst brinner för inom miljöfrågan är hur vi behandlar djuren och hur det i sin tur påverkar miljön.

  Mina matval görs utifrån ett miljöperspektiv då jag valt att inte stötta köttindustrin genom att vara vegetarian. För tillfället går jag också på en folkhögskola där policyn är att minst 50 procent av alla råvaror ska vara närproducerade/ekologiska. När jag själv handlar i vardagen köper jag ofta ekologiska råvaror och ser till att inte köpa mer än vad jag behöver då överkonsumtion är ett stort miljöproblem, säger Fred.

  Fred tror att framtidens mat är vegetarisk sådan. Han menar att fler måste börja äta vegetarisk kost för en miljövänlig matkonsumtion. Fred tillägger att det är viktigt att förstå att vardagliga val gör skillnad och att alla har ett ansvar när det gäller miljön.

  Ta chansen att lyssna på fantastiska Pilotsonen på Pet Sounds Bar i Stockholm nu på tisdag!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra