Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Supermusik för Supermiljöbloggen

  Ikväll firar Supermiljöbloggen fyra år och ställer till med fest med temat ”Framtidens mat” på Pet Sounds Bar i Stockholm. Vi har kvällen till ära fått tag på tre fantastiska artister som vi under veckan presenterat för er läsare! Här nedan kan du läsa en sammanställning av samtliga intervjuer.

  Kvällens första akt, Samuel Gajicki, skapar musik där ärliga texter möter vackra ljudlandskap. Samuel släppte sin första Ep ”The Dawn” i februari 2014 och hans musik är en mix av singer-songwriter och indie. Samuels influenser är många men han säger att Coldplay och John Mayer betyder särskilt mycket. Han är just nu aktuell med videosläpp till singeln ”Free man” från The dawn som spelades in i Joshua Tree-öknen i Kalifornien.

  1025300_10153750426810440_1385027929_o
  Foto: Niklas Marklund

  Samuel berättar för Supermiljöbloggen att han tycker att den viktigaste miljöfrågan idag är alla kemikalier i maten. Han väljer mat utifrån ett miljöperspektiv genom att köpa mer ekologiska varor då och då – särskilt ägg tycker han är viktigt att köpa ekologiskt, säger han själv. Samuel går på scen klockan 20.00 ikväll.

  Kvällens andra akt Birdsong är en musiker som influerats av många olika genrer – allt från 60-talsrock och grunge i barndomen till pop idag. Feist, Lykke Li och Laleh är alla inspirationskällor. Birdsongs musik rör sig i gränslandet mellan pop och indie och hon är för tillfället i studion och spelar in. Inom kort kommer hon att släppa nytt material men redan nu går det att lyssna på låten Open your eyes, en låt om miljön. Eveline_Johnsson_BIRDSONG_PROMO_06

  Låten handlar framförallt om hur länge vi kan köra på som vi gör och blunda för hur vi överanvänder våra resurser och pumpar ut kemikalier, säger Birdsong.

  Hon tycker att den viktigaste miljöfrågan är att precis alla från politiker till enskilda individer måste ta ett gemensamt ansvar och verka för ett mer hållbart och långsiktigt användande av miljön och dess resurser. Birdsong går på scen klockan 20.30 ikväll.

  Kvällens tredje och sista akt, Pilotsonen, ett sexmannaband från Uppsala, beskriver sig själva som en euforisk1465920_1463898057169979_785134513_o poporkester som spelar både euforisk och melankolisk popmusik. Gruppen säger sig vilja fånga de djupaste dalarna och högsta topparna i sina låtar, något de lyckas oerhört bra med.

  När Pilotsonen skapar musik inspireras de framförallt av musik som berör lyssnaren, något de även vill åstadkomma i sin egen musik. Redan året efter bandet bildades utsågs debutsingeln ”Fem Miljoner Hjärtslag” till en av årets bästa osignade låtar 2014 av Musikguiden i P3.

  Hela gruppen är på ett eller annat sätt engagerade för miljön, men enligt Pilotsonen är det framförallt Fred i bandet som tagit det hela vägen. Fred berättar att det han främst brinner för inom miljöfrågan är hur vi behandlar djuren och hur det i sin tur påverkar miljön. Pilotsonen avslutar kvällen och går på scen klockan 21.00.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra