Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sveriges förhandlare: Det blir inga finansieringslöften

  Räkna inte med några utfästelser om klimatfinansiering på COP, varken från Sverige eller andra länder. Inte heller lär det bli något konkret beslut om ”halvvägsmål” på vägen till de 100 miljarder dollar i-världen från år 2020 ska överföra till utvecklingsländer – USA blockerar det. Det är i alla fall klimatambassadör Anna Lindstedts bild.

  Sveriges chefsförhandlare Anna Lindstedt

  Lindstedt ser också frågan om Polens överskott av utsläppsrätter (AAU) som ”en symbolfråga”, och bedömer varken att överskottet kan säljas eller användas för att minska det faktiska utsläppsbetinget. På frågan varför Polen då har det, svarar Lindstedt att ”det är nationell stolthet”. Hon avvisar att EU skulle gömma sig bakom Polen och menar inte att 26 EU-länder om man verkligen skulle vilja skulle kunna övertyga det 27:e att ändra beteende. ”Det är som att man inte kan ta godispåsen från ett barn fast påsen är tom”.

  Tillfrågad vilken roll hon ser för privat finansiering av t.ex. adaptionsfonden och gröna klimatfonden, svarar Lindstedt att hon ser en stark och viktig roll och lyfter särskilt fram att pensionsfonder kan investera i klimatåtgärder.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.