Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Tempererade och boreala regnskogar lagrar mer kol än tropiska regnskogar

  Tempererade och boreala regnskogar, det vill säga ständigt gröna skogar med en årsnederbörd på minst 1500 mm fördelad över minst 9 av årets månader i den tempererade och boreala zonen av världen, skulle kunna vara viktigare kolsänkor än man hittills trott.
  Det hävdas i alla fall i en ny bok som snart kommer ut, boken innehåller bidrar från några av världens ledande skogsforskare och kommer ut i februari nästa år.

  Just att regnskogar i den tempererade och boreala zonen skulle vara stora kolsänkor är kanske ingen jättenyhet men kanske kan det innebära att mer fokus läggs på att skydda dessa biotoper både för att bevara deras biologiska mångfald och för att dra nytta av deras förmåga att lagra kol. I Sverige har vi inga regnskogar men i Norge finns boreal och tempererad regnskog och i Storbritannien finns områden med tempererad regnskog kvar.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.