Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Tips: Gröna appar

  Djungeln i vardagen ställer höga krav på vad du borde veta och komma ihåg. Du vill veta om en produkt är hållbar, vilka kemikalier du borde akta dig för eller kanske var närmsta återvinning är. Ibland önskar man att man hade en liten gubba i fickan som berättade vad som var rätt och fel. Men hurra! Det finns ju en hel del appar som kan hjälpa dig!

  Vara utan fara
  Din guide till en giftfriare vardag. Sök på varor eller ämnen och få information eller maila ett företag och fråga om en vara. Omskriven i bland annat Metro.
  Sök på länken ovanför.

  Naturskyddsföreningens Gröna Guide
  Naturskyddsföreningen tar i sin gröna guide upp ”Fiskväljaren”, ”Fruktväljaren”, ”Grönsaksväljaren” och ”Återvinnaren”. Du kan även få tips om Äta, Bo, Köpa, Resa och att hitta second hand-butiker. Undrar du över olika märkningar? I appen kan du också hitta lättillgänglig info på till exempel vad det där ”TCO” står för.
  Sök på ”Grön Guide” på internet eller i app-butiken.

  Shopgun
  I Shopgun-appen kan du söka på produkter, märken eller scanna streckkoder. Du kan maila färdigskrivna påtryckningar till företag som inte håller måttet och se färgkodningar för hur hållbara varor är. Det finns även utdrag från rapporter om olika produkter. Är inte jättesmockad med varor än.
  Sök på ”Shopgun” i app-butiken.

  Håll Sverige Rent
  Tycker du att det är skräpigt någonstans? Med appen ”Håll Sverige Rent” kan du ta ett fotografi och skicka in för att rapportera nedskräpningen. Det finns ingen garanti för att nedskräpningen tas om hand, men det kan ju heller inte skada. Även skrotbilar och båtvrak vill de gärna ska rapporteras, och du kan dessutom skicka rapporten till din kommun! Inte så sopigt.
  Sök på ”Håll Sverige Rent 2.0”

  GreenApes
  ”The sustainable community”. Tycker du att Candy Crush verkar innehålla lite väl mycket E-ämnen? Eller att Farmville borde bli mer ekologisk och närodlad? Kanske vill du att andra på facebook ska se allt braigt du gör för miljön. Då har du tur! GreenApes låter dig dokumentera det du gör som är bra (till exempel cyklar eller äter vegetariskt) och ger dig nötter för det! Du kan också utmana både dig själv och dina vänner – vem är grönast?
  Sök på ”GreenApes” i app-butiken.

  GreenSpot
  En app som samlar podcasts och nyheter om miljö. Vi på SMB är ju fortfarande bättre, men..
  Sök på ”GreenSpot Lite” i app-butiken.

  EPA
  Amerikanska EPA (Environmental Protection Agency) har samlat massa hållbara appar på ett och samma ställe. Här hittar du appar om allt från luftkvalitet till ”Sunscreen buyer’s guide” och IFIS-Iowa Flood Information System. Ehm ja, vissa saker är mer relevanta för oss svenskar än andra. Väl värd att kika på oavsett.
  Sök på länken ovanför.

   

  Hoppas det här lAppar ihop lite kunskaper!

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!