Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Twitterförvirring kring regeringens arbete med Färdplan 2050

  Supermiljöbloggen reder ut vad som gäller.

  Debatten har dragit igång ordentligt på Twitter om vad miljöminister Lena Ek egentligen sa i går när hennes referensgrupp för arbetet med Färdplan 2050 möttes på miljödepartementet.

  Ulrika Jardfelt, vd på Svensk Fjärrvärme, skrev i samband med träffen på Twitter:

  På övertid på dagens möte med miljöministern släpper hon dagens bomb: det blir ingen färdplan 2050! Så många som arbetat så länge med detta

  Detta fick flera att reagera. Exempelvis Matilda Ernkrans från Socialdemokraterna kommenterar:

  Extremt frustrerande att färdplan 2050 göms i skrivbordslåda när Sverige och världen behöver omställning och långsiktighet.

  Lise Nordin från Miljöpartiet är inne på samma spår:

  I flera år har Färdplan 2050 varit regeringens enda svar på klimatutmaningen. Nu hamnar den tydligen i Anders Borgs papperskorg.

  Maria Sunér Fleming från Svenskt Näringsliv, som precis som Jardfelt var med på mötet, skriver att hon tolkade ministerns uttalande på ett annat sätt, men tillägger:

  men det var helt klart ganska oklart vad som var att vänta…

  Supermiljöbloggen hörde efter med Erik Bratthall, Lena Eks pressekreterare, om vad som egentligen gäller. I en mejlkommentar skriver Bratthall:

  Total missuppfattning! Lena sa att EU:s luftpaket samt energi- och klimatramverk måste in i beredningen för Färdplan2050.

  Miljöministern själv, som föredrar Facebook framför Twitter, skriver här:

  Summerar gårdagens möte med referensgruppen för Klimatfärdplan 2050, mycket energi och bra förslag på bordet. Vi står ju inför en riktig utmaning att få på plats EUs luftpaket och energi och klimatramverk samtidigt som vi bereder klimatfärdplan 2050 proppen. Och förbereder FNs klimatförhandlingar. Mycket olika processer att hålla reda på, och mycket arbete!

  Någon tidsplan för propositionen är ännu inte presenterad, men Matilda Ernkrans skriver på Twitter att hon ska lämna in en skriftlig fråga om färdplansarbetet till miljöministern, så möjligen kan den fortsatta processen bli klarare inom kort.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.