Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vargarna trygga i år – Naturvårdsverket ger upp överklagan

  I februari i år skulle en licensjakt på varg i Sverige hållas, men efter att flera miljöorganisationer överklagat beslutet och en domstol stoppat jakten står det nu helt klart att vargarna är trygga tills nästa vinter.
  Det var bland annat Naturskyddsföreningen, Världsnaturfonden och Rovdjursföreningen som överklagade jakten på varg, med motiveringen att vargen inte har uppnått gynnsam bevarandestatus och därför inte bör jagas, en hållning som också stöds av EU. Joe Hennon som är talesperson för EU:s miljökommissionär gick till och med så långt att han sa att en svensk vargjakt vore ett brott mot EU:s regelverk.
  Miljöorganisationernas överklagande ledde till att domstolen inhiberade jakten, det vill säga sköt upp den tills frågan hade utretts. Naturvårdsverket valde i sin tur att överklaga inhibitionen för att kunna se till att jakten blev av på utsatt tid, men kammarrätten valde att inte pröva frågan. På grund av detta valde Naturvårdsverket igår att ge upp frågan och årets vargjakt är därmed definitivt inställd.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!