Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vinnarna för Public Eye Awards 2014 är…

  Nu är vinnaren för 2014 Public Eye Awards utsedd. Public Eye Awards utser de värsta företagen ur social och ekologisk synvinkel. Det utses två vinnare varje år, en genom allmänhetens röst och en genom en jury. I år plockades allmänhetens pris hem av Gazprom och jurypriset gick till GAP.
  Gazprom är känt för att vara det första oljeföretaget att borra i Arktis och har enligt motiveringen redan brutit mot ett flertal säkerhets- och miljöregulationer. Greenpeace i Ryssland har identifierat 206 oljespill på sex oljefält där Gazprom borrar. Över 280 000 personer röstade, och mer än 95 000 av dem röstade på Gazprom.
  Modejätten GAP nominerades då de vägrat att skriva under en bindande överrenskommelse kring brand- och byggsäkerhet i Bangladesh. Andra nominerade var bland annat Escom, FIFA, HSCB och Syngenta, Bayer, BASF. Priset startades av Greenpeace och Berne Declaration.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.