Förbifart Stockholm försenas- igen

Flerfilig väg med många bilar i mörker
Foto: PixelAnarchy

Förbifart Stockholm är ett vägprojekt som redan är känt för att vara försenat, fördyrat och förstörande. Nu meddelar Trafikverket att bygget försenas med ytterligare ett halvår.

Det som denna gång orsakar förseningen är att tidpunkten för huvudförhandlingarna för tillståndsmålen flyttas fram till början av 2014. Förseningen innebär att byggstarten flyttas fram till sommaren 2014. En intressant sak med förseningen därmed gör att byggstarten hamnar väldigt nära valet.

Förbifart Stockholm är ett vägprojekt kantat av problem; Naturvårdsverket har dömt ut miljöbeskrivningen, det har visats att höga mängder farliga kemikalier kommer bildas i tunneln som är en del av projektet och protesterna har varit många vilket bland annat resulterat i att en namninsamling  mot bygget har lämnats in till infrastrukturministern. Dessutom har det visat sig att samtidigt som Stockholmare hellre vill ha satsningar på kollektivtrafik än satsningar på vägar kommer färre att åka kollektivt när förbifarten är byggd.

Miljö online2

Liknande artiklar