Al Gore goes vegan

Foto: World Economic Forum

USAs förre vice president blir vegan. Kanske är det för miljöns skull?

I veckan har Forbes magazine rapporterat att Al Gore blivit vegan, vilket även bekräftats av tidningen Washington Post. Kanske är det för miljöns skull. Köttindustrin står som bekant enligt FN för ca 18 procent av den globala uppvärmningen. Nyheten om Al Gore rapporteras i samband med en artikel om företaget Hampton Creek som tillverkar veganska och äggfria produkter, samt potentialen i den växande marknaden för alternativ till kött.

Enligt Jordbruksverket konsumerar svenskar i genomsnitt 85 kg kött per person varje år och köttkonsumtionen har ökat med 40 procent sedan 1990. FN har uppmanat oss att bli ”demitarianer” och halvera vår köttkonsumtion för miljöns skull. Kanske dags för oss att inspireras av Al Gore med fler kända personer som är vegetarianer.

Miljö online2

Liknande artiklar