Årets miljöjournalister utsedda

Foto: Emile Berger Blomberg

Tog hem priset för radiodokumentär.

Det blev Daniel Öhman och Malin Olofsson som under onsdagen fick ta emot priset Årets miljöjournalist 2013. Detta för programmet Dioxinfisken i Östersjön som sänts i P3 Dokumentär i Sveriges Radio. Som Supermiljöbloggen skrivit om tidigare så var det sex bidrag som var nominerade i år.

I ett pressmeddelande från Miljöjournalisternas förening, som ligger bakom priset, kommenterar Daniel Öhman utmärkelsen så här:

– Roligt. Både jag och Malin önskar att miljöfrågorna ska vara något som engagerar hela Sverige. Jämfört med tidigare år så känns det nu även som att miljöjournalistiken är på väg bort från en egen liten nisch till att bli en viktig fråga för allt fler redaktioner. Vilket förstås är bra, för det finns hur mycket som helst att granska på miljöområdet.

Öhman och Olofsson tog hem priset även för tre år sedan, då för radioserien Matens pris.

Miljö online2

Liknande artiklar