Bara ekologisk öl på Way Out West

Foto: Spendrups

Festivalen ska samarbeta med Norrlands Guld.

I årets upplaga av Way Out West kommer de tusentals besökarna att kunna dricka Norrlands Guld Ekologisk, ett KRAV-märkt öl bryggd på ekologiska råvaror.

– Det är första gången någonsin som den öl som serveras på en stor musikfestival i Sverige blir ekologisk. Det här är helt i linje med hur vi vill jobba. Det säljs stora volymer öl på Way Out West, så det här gör verkligen skillnad, säger Joel Borg på Luger, som arrangerar festivalen i Göteborg 7-9 augusti.

För två år sedan blev det stor uppmärksamhet kring festivalen efter beslutet om att sluta servera kött, en åtgärd för att minska festivalens klimatpåverkan. Supermiljöbloggen skrev då om hur tidningen GT lyckades skämma ut sig då de i ett marknadsföringsjippo ställde sig utanför festivalområdet och bjöd på prinskorvar och köttbullar, något som ledde till vad Dagens Media beskrev som ett ”köttbråk” mellan GT och Way Out West.

GT-metoden, att dela ut kött på vegetariska tillställningar, har därefter utan framgång prövats även av Moderata ungdomsförbundet, Muf, och Lantbrukarnas riksförbund, LRF.

Miljö online2

Liknande artiklar