Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Bara ekologisk öl på Way Out West

  Foto: Spendrups

  Festivalen ska samarbeta med Norrlands Guld.
  I årets upplaga av Way Out West kommer de tusentals besökarna att kunna dricka Norrlands Guld Ekologisk, ett KRAV-märkt öl bryggd på ekologiska råvaror.
  – Det är första gången någonsin som den öl som serveras på en stor musikfestival i Sverige blir ekologisk. Det här är helt i linje med hur vi vill jobba. Det säljs stora volymer öl på Way Out West, så det här gör verkligen skillnad, säger Joel Borg på Luger, som arrangerar festivalen i Göteborg 7-9 augusti.
  För två år sedan blev det stor uppmärksamhet kring festivalen efter beslutet om att sluta servera kött, en åtgärd för att minska festivalens klimatpåverkan. Supermiljöbloggen skrev då om hur tidningen GT lyckades skämma ut sig då de i ett marknadsföringsjippo ställde sig utanför festivalområdet och bjöd på prinskorvar och köttbullar, något som ledde till vad Dagens Media beskrev som ett ”köttbråk” mellan GT och Way Out West.
  GT-metoden, att dela ut kött på vegetariska tillställningar, har därefter utan framgång prövats även av Moderata ungdomsförbundet, Muf, och Lantbrukarnas riksförbund, LRF.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.