SD- och M-väljare mest ointresserade av miljö

Sverigedemokratiska väljare bryr sig minst om miljön, tätt följt av moderata. De som bryr sig mest är de miljöpartistiska. Det visar en undersökning beställd av E-ON.

Bara 30 procent av SD-väljarna tycker det är viktigt eller mycket viktigt ”Att känna till vilken klimatpåverkan min bilkörning kommer att ge”. Bland M-väljare är siffran 38 procent. I toppen finns MP-väljarna med 78 procent, tätt följda av V-väljarna med 66 procent.

De dåliga placeringarna för SD och M kommer inte som någon stor överraskning. Så sent som häromdagen försökte M skrämmas med miljöpolitik. Bland Sverigedemokratiska riksdagsledamöter finns klimatförnekare och miljöpolitik brukar hånas av framstående Sverigedemokrater. De har gett oss anledning att skriva inläggen: ”Om du trodde SD:s invandringspolitik var konstig – kolla in deras miljöpolitik” och ”Sverigedemokratisk miljöpolitik – finns den?”.

Tina Helin, VD för E.ON Gas kommenterar undersökningen:

Med tanke på att vägtrafiken ensam står för drygt 30 procent av landets samlade koldioxidutsläpp skulle jag gärna se frågan högre upp på samtliga partiers agenda.

Miljö online2

Liknande artiklar