Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    SD- och M-väljare mest ointresserade av miljö

    Sverigedemokratiska väljare bryr sig minst om miljön, tätt följt av moderata. De som bryr sig mest är de miljöpartistiska. Det visar en undersökning beställd av E-ON.
    Bara 30 procent av SD-väljarna tycker det är viktigt eller mycket viktigt ”Att känna till vilken klimatpåverkan min bilkörning kommer att ge”. Bland M-väljare är siffran 38 procent. I toppen finns MP-väljarna med 78 procent, tätt följda av V-väljarna med 66 procent.
    De dåliga placeringarna för SD och M kommer inte som någon stor överraskning. Så sent som häromdagen försökte M skrämmas med miljöpolitik. Bland Sverigedemokratiska riksdagsledamöter finns klimatförnekare och miljöpolitik brukar hånas av framstående Sverigedemokrater. De har gett oss anledning att skriva inläggen: ”Om du trodde SD:s invandringspolitik var konstig – kolla in deras miljöpolitik” och ”Sverigedemokratisk miljöpolitik – finns den?”.
    Tina Helin, VD för E.ON Gas kommenterar undersökningen:

    Med tanke på att vägtrafiken ensam står för drygt 30 procent av landets samlade koldioxidutsläpp skulle jag gärna se frågan högre upp på samtliga partiers agenda.

     

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.