Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Åkesson: ”Greta borde gå i skolan” SMB: SD borde gå i skolan

  Jimmie Åkesson (SD) uttalade sig i TV4:s ”Malou efter 10” om Greta Thunberg. Han kallade Gretas världsberömda och hyllade klimatengagemang för en iscensatt pr-kampanj, påpekade att hon ”bara är ett barn” och tycker att hon borde gå i skolan istället (vilket hon ju redan gör).

  Greta har en kvinna som hjälper henne ideellt med att ta emot pressförfrågningar. Många vuxna vill stötta henne, men de kan intyga att Greta inte betalar någon och ingen betalar henne – åtminstone har ingen visat några bevis för motsatsen, allra minst Åkesson. Greta genomför sin turné runt i världen självständigt med tåg och alla pengar Greta vunnit genom priser har hon skänkt bort. Hon vill inte kopplas till någon organisation, parti eller företag.

  Kanske är det istället Jimmie Åkesson och SD som borde gå i skolan – klimatskola.

  Ett antal exempel:

  Åkesson förklarar förra årets historiska sommarvärme med ”el niño”, utan någon som helst grund. Klimatexpert förklarar att året
  1) inte haft någon el niño utan en ”la niña” och…
  2) att detta snarare borde kyla ner klimatet.
  Länk

  Istället skyller Åkesson på att de politiker, som talar om klimatförändringar under förra årets svenska torka, är ”populister”:
  Länk

  Vi fortsätter med några andra gamla SMB-godingar med SD-grodor om klimatet.

  SD i Huddinge vill lägga ner cykelvägsprojekt för att de tror flåsande cyklister producerar mer cO2 än bilar:
  Länk

  SD vill kapa anslagen till SMHI för att institutet talar om klimatförändringar:
  Länk

  SD samarbetar med klimatskeptiker:
  Länk

  SD-ledamot fryser och ser det som ett bevis på att global uppvärmning är fejk:
  Länk

  SD-ledamot tycker torkan bevisar att klimatforskningen har fel:
  Länk

  SD förvirrar genom att säga att de står bakom Parisavtalet, fast de vill inte skriva under det för att regeringen inte ska få ”fria händer”, trots att Parisavtalet inte säger något sådant:
  Länk

  SD får överlägset sämst betyg av partierna i Naturskyddsföreningens granskning:
  Länk

  SD brukar hävda att det är mer effektivt att satsa på att minska klimatpåverkan internationellt än i Sverige, men en granskning av hur de röstar i Europaparlamentet visar att de är bland de absolut sämsta partierna för klimatet:
  Länk

  Åkesson må ha rätt om en sak; att Greta än är ett barn. Men barnens kunskap om klimatet verkar vida överträffa SD:s. Barnen är också de som ska växa upp på planeten som Åkesson verkar fortsätta vilja förstöra, så det är förståeligt att en världsomspännande skolstrejk är en nagel i ögat på SD.


  SMB tar granskar miljöpolitiken och slår till mot klimatförnekare och klimatförvillare. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!