Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  LRF bjuder på kött på skolans vegetariska dag

  Somliga vill att andra alltid, överallt ska äta kött. Om någon till äventyrs försöker ändra på köttnormen, kommer köttets ryttare ridande mot de vegetariska väderkvarnarna. Nu ansluter sig Lantbrukarnas riksförbund, LRF, till den tvivelaktiga kränkta skara som gratis delar ut animalier varhelst det serveras vegetariskt.
  Tidigare har vi rapporterat att varken MUF (hamburgare) eller tidningen GT (köttbullar och prinskorv) kunde låta ett sammanhang vara vegetariskt utan att sparka bakut och börja gasta om köttfrih… förlåt, valfrihet.
  Nu är det alltså LRF:s tur att slå ett slag för mer kött, denna gång på Gripenskolan i Nyköpings kommun. För att göra skolmaten mer miljövänlig har kommunen bestämt att onsdagarna ska vara köttfria, ett beslut som LRF inte vill respektera. Istället kommer de imorgon onsdag att gerilla-servera hamburgare på skolgården, allt för att de stackars barnen inte ska behöva gå utan kött en hel skoldag.
  Svenskarna äter 40 procent mer kött nu än för 25 år sen och köttproduktionen står för mer än 18 procent av världens klimatutsläpp. Vegetariska alternativ har mycket lägre utsläpp. LRF:s Jan Eksvärd försöker ”nyansera” tilltaget för Dagens media:

  Lösningen är mer komplex än ”kött eller inte kött”, vilket LRF Nyköpings kommungrupp vill uppmärksamma. Den 40-procentiga ökningen av köttkonsumtion i Sverige sedan 1990 har nästan uteslutande bestått av importerat kött. Om den offentliga upphandlingen valde svenska livsmedel i större utsträckning skulle det gynna både den biologiska mångfalden, klimatet och svenska företag

  På sin sida har LRF också kränkta föräldrar i Nyköping.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.