Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Moderat riksdagsledamot ifrågasätter global uppvärmning på grund av köldknäpp i Norrland

  Det är ovanligt kallt just nu i delar av Norrland, därför finns inte den globala uppvärmningen och kanske är hela teorin om global uppvärmning en socialistisk konspiration. Det menar den moderata riksdagsledamoten Lars Beckman.
  Beckman skriver på twitter ”Den globala uppvärmningen slår rekord? Vinterkylan håller i sig, kan bli nya rekord”. Därefter säger han att båda sidor i debatten inte hörs i mainstreammedia, och hänvisar till Illustrerad Vetenskap, där de tagit in en artikel som är kritisk till global uppvärmning. Det här med vetenskap kan vara svårt så nu kommer en liten redogörelse för Beckman. Illustrerad Vetenskap är trots sitt namn inte en vetenskaplig tidskrift. Vetenskapliga tidskrifter finns det däremot gott om. En person som har sammanställt forskningsläget är forskaren James Powell. Han hittade 2258 vetenskapliga artiklar om klimatförändringarna förra året, skrivna av över 9000 forskare. 1 av dessa ifrågasatte mänskligt orsakad global uppvärmning.
  Att säga att ”båda sidorna borde höras i debatten” är att tycka att denna enda forskare bör få lika mycket utrymme som de övriga 9000. Men det blir värre. Därefter skriver Beckman ”Kan det vara så att #twittervänstern och organisationer har en gemensam agenda som forskarna skrev om på DN debatt?”. DN debatt-artikeln Beckman refererar till argumenterar för en konspirationsteori där miljöorganisationer som WWF, politiker och organisationer som EU har en hemlig gemensam agenda om att öka statens makt genom att överdriva klimatförändringarna. Fast att Beckman tror på detta kanske inte borde förvåna, han har tidigare bland annat fört fram konspirationsteorier om att Svt brukade styras av Sovjet.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!