Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  20 000 elefanter sköts förra året

  Foto: "Decorated ivory" by E235 - Own work (own photograph).

  Idag, 31 juli, är det Internationella parkvaktardagen. Det är en dag för att uppmärksamma tjuvjakt och det våld som världens parkvaktare utsätts för.
  Tjuvjakt är ett stort miljöproblem. Endast förra året så dödades 20 000 elefanter i Afrika. Och i år har 558 noshörningar dödats enbart i Sydafrika. Varje år handlas det med illegala djur och växter för många miljarder USA-dollar, skriver WWF.
  Våldet riktar sig även mot dom som skyddar de hotade djuren. De senaste 10 åren så över 1000 parkvaktare dödats. Problemet är störst i Indien, Thailand, Kenya och Kongo. Som privatperson kan man hjälpa till genom att vara uppmärksam så att man inte råkar köpa något som kommer från en hotad art. Mer om det finns att läsa på Naturvårdsverkets hemsida. 
   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.