Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  473 miljoner kronor har delats ut till 19 kommuner för att stödja deras arbete med hållbara städer och hållbar transport. Framför allt syftar stödet till att främja innovativa, kapacitetsstarka och resurseffektiva lösningar för hållbar kollektivtrafik.

  Kommuner och landsting har möjlighet att ansöka om bidrag för hållbara stadsmiljöer och hållbart resande. Bidraget sträcker sig upp emot två miljarder kronor under perioden 2015-2018 och ansöks om hos Trafikverket.

  Åtgärderna innefattar bland annat bussgator och körfält, tilltalande knutpunkter, spårväg samt vad som kallas Bus Rapid Transit. BRT är ett system speciellt utformat för att förbättra systemkvaliten och för att förhindra förseningar. Trafikverkets bidrag hoppas kunna skapa förutsättningar för att en större andel av städers persontransporter ska ersättas med kollektivtrafik.

  De kommuner som den här gången beviljats stöd är Borås, Eskilstuna, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlskrona, Kungsbacka, Kungälv, Linköping, Malmö, Norrköping, Nyköping, Stockholm, Trollhättan, Umeå, Uppsala, Västerås, Växjö och Örebro. Stödet förutsätter att kommunerna inkommer med motprestationer som bland annat att presentera stadens planer för bostadsbyggande, gång- och cykelåtgärder, sänkta hastighetsgränser och parkeringsåtgärder.

  Nästa ansökningsomgång startar redan den 22 augusti och här kan du läsa mer om hur processen ser ut.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.