Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  80 % vill ha mindre bilism i Malmö

  Fyra av fem Malmöbor vill prioritera gående, cyklister och kollektivtrafikanter framför bilister.
  I en undersökning som Malmö stad beställt, visar det sig att Malmöborna vill att miljöbättre trafik ska prioriteras i innerstaden. Bara var femte Malmöbo vill att bilismen ska prioriteras genom billiga parkeringsplatser och bättre framkomlighet för bilar. Varannan Malmöbo vill ha radikala förändringar som begränsar biltrafiken i stadskärnan och istället gör det lättare att cykla eller gå i innerstaden.  Var tredje Malmöbo vill ha ett lugnare trafiktempo. Totalt sett väljer fyra av fem Malmöbor ett alternativ som ger bilismen mindre plats i stadsrummet. Till och med en majoritet av de som kör bil i Malmö vill att trafiken ska läggas om, så att det blir lättare att gå, cykla och åka kollektivt.
  Nu är frågan om politikerna vågar ta konsekvenserna av denna undersökning och prioritera gång, cykel och kollektivtrafik i innerstaden.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.