Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Adelsohn: ”Löser inte grundproblemen”

  Idag presenterade regeringen sin ”återställare” av järnvägen. Man skjuter till 800 miljoner och kallar det för en satsning trots att man sänkte underhållet med 700 miljoner i höstas. Ulf Adelsohn, före detta ordförande för SJ är positiv, men menar ändå att detta är på tok för lite pengar.

  SvD:

  Adelsohn är inte förvånad över satsningen, han har anat att de skulle bli tvungna att avsätta extra pengar. I går sa Adelsohn att det inte gick att bedriva konkurrensverksamhet på den svenska järnvägen, bland annat för att det är för trångt på spåren. De problemen kommer inte att lösas med de extra pengarna, enligt Adelsohn.

  – Inte på långa vägar, det är alldeles för lite. Det vi behöver är fler spår. Det här kommer på sin höjd att leda till något färre förseningar, men löser inte grundproblemen, säger han.

  Igår var Adelsohn tvungen att avgå som ordförande för SJ. Han uttryckte då stark kritik och sa bland annat att ”Svensk järnvägstrafik har varit en lekstuga för okunniga politiker i 25 år.”

  Alliansens ”satsning” är på tok för liten hävdar Adelsohn:

  – Trafikverket har sagt att det behövs mellan 2 och 2,5 miljarder extra varje år i tio år framåt för att komma tillrätta med alla problem, så det här räcker inte på långa vägar, säger han.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.