Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Al Gore goes vegan

  USAs förre vice president blir vegan. Kanske är det för miljöns skull?

  I veckan har Forbes magazine rapporterat att Al Gore blivit vegan, vilket även bekräftats av tidningen Washington Post. Kanske är det för miljöns skull. Köttindustrin står som bekant enligt FN för ca 18 procent av den globala uppvärmningen. Nyheten om Al Gore rapporteras i samband med en artikel om företaget Hampton Creek som tillverkar veganska och äggfria produkter, samt potentialen i den växande marknaden för alternativ till kött.

  Enligt Jordbruksverket konsumerar svenskar i genomsnitt 85 kg kött per person varje år och köttkonsumtionen har ökat med 40 procent sedan 1990. FN har uppmanat oss att bli ”demitarianer” och halvera vår köttkonsumtion för miljöns skull. Kanske dags för oss att inspireras av Al Gore med fler kända personer som är vegetarianer.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.